Teshi Delek, Kathmandu
Przepysznosciowa hybryda kulinariow tybetanskich & meksykanskich. Enchilady i Thentuki a wszystko popite naszym najnowszym ulubionym drinkiem na swiecie chilli tzw TONGBA (solidny kufel wypelniony sfermentowanym ziarnem 'millet' , ktory zalewa sie wrzatkiem i saczy przez specjalna bambusowa rurke mniammmmmmmmmm!).
Extra-delicious mixture of tibetan & mexican cuisines. Los enchiladas & veg thentuks all finished off wit a few sips of TONGBA (=fermenting dried millet filled container with freshly poured boiling water sipped through bamboo straws, yummmmmmmmy!)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
Zdjęcia na piccasie zDarjeeling i Kwopa są SSSUPER!!!!!!!!!!!!Pozdrowionka trzymajcie się cieplutko!
Serdeczne pozdrowionka dla całej ekipy glob-wariatów. Będziemy tu częściej zaglądać. Powodzenia w dalszej podróży !!!
Pięknie, pysznie i kolorowo, a tu dziś za oknami szaro i ponuro, tylko dzięki Waszym relacjom i cudownym fotkom tak jakoś milej na duszy..
WYGLADA MALO CIEKAWIE ALE MUSI SMAKOWAC BOMBOWO SKORO TAKIE OHY I AHY:)
i can taste and smell the food here !!! it looks so delicious ... Kulinarne podroze to co tygrysy lubia najbardziej ( i pan dziej )
Post a Comment